Pensionsmyndigheten

Vi söker en jurist med erfarenhet av offentlig upphandling och som letar efter ett meningsfullt uppdrag. Fondtorgsnämnden är en liten myndighet med ett stort ansvar. Som en av världens största upphandlare av fonder har vi genom vårt uppdrag möjlighet att göra skillnad. I rollen som jurist är du viktig i vårt arbete att upphandla fonder till det nya fondtorget för premiepensionen och därmed skapa de bästa förutsättningarna för en trygg och bra pension för miljontals svenskar. Som jurist hos oss kommer du att arbeta med alla de komplexa juridiska frågor som kan uppstå inom ramen för myndighetens upphandlingar och vår nya upphandlingslag. Vill du dessutom ingå i ett team där vi jobbar tillitsbaserat och stödjande, som värdesätter samarbete, utveckling och trivsel med en generös inställning till hybridarbete? Då ska du söka dig till oss!

Fondtorgsnämnden är en statlig myndighet med uppdrag att upphandla fonder till premiepensionens fondtorg liksom att granska att fondförvaltare och fonder uppfyller villkoren i myndighetens fondavtal. Uppdraget innebär att vi kommer att upphandla fonder till ett värde av ca 1.000 miljarder kronor de kommande åren.

Vi erbjuder en arbetsplats med kunniga kollegor i en dynamisk och inspirerande arbetsmiljö. Vi värnar om en god balans mellan arbete och fritid. Du har om du önskar möjlighet att jobba på distans några dagar per vecka när det fungerar för verksamheten. Som statligt anställd har du även goda anställningsvillkor och förmåner.

Arbetsbeskrivning

Juristfunktionen är en växande grupp som i dagsläget består av tre jurister. Teamet arbetar tvärfunktionellt och ger juridiskt stöd till hela verksamheten. Teamets jurister är resultat- och prestationsfokuserade, och arbetar tillitsbaserat och stödjande, utan att detaljstyra. Teamet månar om samarbete, kontinuerlig utveckling  och att alla ska trivas.

Nu söker vi ytterligare en till två jurister som främst ska arbeta med upphandlingsrättsliga frågor kopplade till vår upphandlingslag. Du kommer bl.a. att genomföra rättsutredningar och juridiska bedömningar inom ramen för Fondtorgsnämndens upphandlingar samt bistå i arbetet med framtagande av upphandlingsmaterial. Arbetet sker i nära samarbete med myndighetens övriga medarbetare och enhetschef men du kommer också arbeta självständigt. I arbetet ingår även att vid behov styra och stödja verksamheten i andra rättsliga frågor. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med stor möjlighet att påverka och utveckla verksamheten.

Utbildning och Erfarenhet

Vi söker dig som har:

- Jur.kand. eller juristexamen med mycket goda juridiska kunskaper.
- Erfarenhet av kvalificerat och för tjänsten relevant juridiskt arbete inom offentlig upphandling från tex myndighet eller advokatbyrå.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:
- Fullgjord notarietjänstgöring eller motsvarande erfarenhet av domstolsarbete.
- Erfarenhet av förvaltningsrättsliga frågor, socialförsäkringsfrågor eller civil- och näringslivsrättsliga frågor inklusive fondregelverken.

Egenskaper 

Du trivs i ett teamsammanhang men är också van att självständigt och strukturerat driva ditt arbete framåt och hitta egna lösningsförslag. Med din analytiska förmåga kan du snabbt urskilja centrala juridiska frågeställningar, ofta ur komplexa och omfattande material. Du har förmåga att skifta mellan detaljer och helhet, ibland under tidspress, med målet att leverera väl avvägda analyser. I samarbete med både jurister och andra medarbetare har du förmåga att förklara och förankra juridiska aspekter på ett lättförståeligt sätt. Du är lösningsorienterad, samarbetar bra med andra och ser positivt på att lära dig nya saker och ta ansvar för nya områden. Uppdraget kräver också att du är mycket noggrann. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning om 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Fondtorgsnämnden är en s.k. nämndmyndighet och består av ett antal ledamöter utsedda av regeringen. Pensionsmyndigheten är vår värdmyndighet och upplåter lokaler samt sköter Fondtorgsnämndens administrativa och handläggande uppgifter.

Organisatoriskt kommer du att vara anställd av Pensionsmyndigheten där du ingår i den kanslifunktion som arbetar för Fondtorgsnämnden. Tjänstgöringsort är Botkyrka, i våra nyrenoverade lokaler i Tumba Bruk.

Vi jobbar kompetensbaserat i hela rekryteringsprocessen och är måna om en inkluderande, rättvis, objektiv och kandidatvänlig process. I den här rekryteringen använder vi oss därför av urvalsfrågor istället för att be om personligt brev. I processen kan även arbetspsykologiska tester ingå som en del i urvalet.

Anställningen kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tumba
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer PSL 2024-71
Kontakt
  • Magnus Strömer, magnus.stromer@ftn.se
Facklig företrädare
  • Helena Blomkvist, ST, 010-4542853
  • Linda Modin, Saco-s, 072-2102983
Publicerat 2024-07-05
Sista ansökningsdag 2024-08-13
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb