Vill du vara en del av en ambitiös och framåtsträvande myndighet, samt arbeta med samhällsviktiga och komplexa kärnsystem? Trivs du med att arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar och ett bra teamsamarbete?

Du kan se fram emot att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö, med kunniga och engagerade medarbetare, på en IT-avdelning som har en framskjuten plats inom myndigheten.

Som en del av vårt team kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå, samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv.

Pensionsmyndighetens IT-avdelning utvecklar och underhåller de IT-system som är nödvändiga för myndighetens kärnverksamhet, såsom webbapplikationer, ärendehantering och finansiella system för premiepensionen. Du kommer att tillhöra gruppen som hanterar våra system och applikationer för fondhandel och premiepension. Såväl affärslogik som kontohantering.

Arbetsbeskrivning

Vår gruppering, Fondexpressen, sitter i navet på den tredje största fondplattformen i världen. Vi ansvarar för systemen för Premiepension, fondhandel, fondinformation och kontohantering.

Du kommer att tillhöra ett agilt utvecklingsteam tillsammans med 7-8 kunniga och trevliga kollegor. Teamen är tvärfunktionella, självgående och självorganiserande för att klara alla delar i utvecklingskedjan. Klimatet är positivt, där samarbete och kompetensspridning är prioriterade områden. Teamen arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling och effektivisering av systemutvecklingsprocessen.

Som myndighet jobbar vi långsiktigt och är måna om att våra kollegor och system utvecklas på ett bra sätt. Vi premierar användandet av moderna tekniker, verktyg och ramverk, som Spring Boot, React, Selenium, SoapUI, Jenkins, Docker, Rancher, GIT/BitBucket, Jira för att nämna några.

Din profil

Vi tror att du är prestigelös, självgående och har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du vill få andra att växa och detta tillsammans med ditt stora intresse av utveckling gör att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vi arbetar över gränserna och du har en vilja att vara med i hela utvecklingskedjan.

För att lyckas i rollen har du nog:

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet som javautvecklare
  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område
  • Goda kunskaper i svenska då all dokumentation sker på svenska

Det är meriterande att ha några av följande erfarenheter:

  • Erfarenhet av Spring Boot, React, Docker, OpenShift, Jenkins, GIT/BitBucket, Jira
  • Erfarenhet av systemutveckling med mikrotjänstarkitektur
  • Erfarenhet av agila arbetssätt som Scrum och SAFe
  • Erfarenhet av Domain Driven Design (DDD)
  • Utveckling och förvaltning av komplexa system inom tex försäkring- eller finansbranschen

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Vi erbjuder

Sedan en tid tillbaka tillämpar vi ”hybridarbetsplats”, vilket innebär möjlighet att växla mellan att arbeta från hemmet eller kontoret. Vi sitter i ljusa nyrenoverade lokaler i både Stockholm och Luleå.

V värderar balansen mellan privatliv och arbetsliv högt. Vi jobbar aktivt med vår kultur, som präglas av hjälpsamhet, att dela med sig av kunskaper och erfarenheter, och att värna gemensam framgång.

Vi kompetensutvecklar oss ständigt genom bokcirklar, kompetensdagar, kurser via PM Academy, tillgång till lärplattformar (LMS/VLE), hackathons, innovationsveckor mm.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning, vi arbetar aktivt och fokuserat med jämställdhet och har höga mål att uppnå - inte bara inom området representation utan också i andra dimensioner. Vi ser mångfald som en styrka, och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare, heltid, med tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning om 6 månader. Tjänsten kan placeras i Stockholm eller Luleå som är IT-avdelningens kärnorter. Vi använder oss av intervjuer och tester i kombination i urvalsprocessen.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan! Intervjuer och urval sker löpande.

Ansök här: Sök jobbet

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta:
Gruppchef Mårten Kullhammar: marten.kullhammar@pensionsmyndigheten.se

Läs mer om hur det är att arbeta på Pensionsmyndighetens IT-avdelning här:
Pensionsmyndighetens IT-avdelning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer PSL 2023-30
Facklig företrädare
  • Liv Berntsson, Saco-s, 010-4543419
  • Helena Blomkvist, ST, 010-4542853
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb