Pensionsmyndigheten

Är du kvalitetsorienterad och har ett prestigelöst förhållningssätt som främjar samarbete och trivsel? Har du dessutom erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och vill arbeta på en myndighet? Då tror vi att detta är ett jobb för dig! Vi söker nu en strategisk inköpare för att komplettera vårt trevliga inköpsgäng. Möjlighet finns till placering på något av Pensionsmyndighetens åtta kontor. Då vi värnar om balans mellan arbete och fritid har hybridarbete införts på myndigheten och vi erbjuder möjligheten att arbeta på distans två- tre dagar i veckan.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 388 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,9 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1800 medarbetare på följande åtta orter: Luleå, Söderhamn, Gävle, Stockholm, Karlstad, Visby, Växjö och Halmstad.

Vi gör pensioner enklare!

Pensionsmyndighetens inköpsfunktion består av fyra strategiska inköpare inom avdelningen för myndighetsstyrning och stöd och två IT-inköpare placerade på IT-avdelningen.

På avdelningen för myndighetsstyrning och stöd har vi samlat majoriteten av alla möjliggörande funktioner för myndigheten för att möta verksamhetens behov och fördela våra gemensamma resurser på bästa sätt. Vi är cirka 85 medarbetare.

Vi söker nu en ersättare för en av våra strategiska inköpare som går vidare mot nya utmaningar.

Arbetsbeskrivning

Som strategisk inköpare kommer du att ingå i Inköps-, fastighets- och arkivenheten. Inköpsfunktionen driver och genomför upphandlingar och avrop i nära samarbete med beställare och kravställare inom olika sakområden samt bistår i upphandlings- och inköpsfrågor. Majoriteten av våra inköp avser tjänster.

Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt. Främst kommer du att genomföra upphandlingar och avrop av varierande omfattning och komplexitet enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) samt genomföra verksamhetsanalyser inför inköp. Utöver det ger du verksamheten stöd i inköpsfrågor samt arbetar med leverantörssamverkan och avtalsuppföljning. Du är även delaktig i verksamhetsutveckling inom inköp.

Hållbarhet är ett viktigt område på Pensionsmyndigheten. Att ställa hållbarhetskrav vid upphandling och följa upp dessa är ett område där vi behöver förstärka oss, därav är ett intresse för och kunskap på hållbarhetsområdet meriterande.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som:

  • har akademisk utbildning inom exempelvis juridik, ekonomi, statsvetenskap eller motsvarande, alternativt avslutad yrkeshögskoleutbildning inom upphandling/inköp,
  • har goda kunskaper om LOU,
  • har minst 3 års erfarenhet av att genomföra egna konsult- och/eller tjänsteupphandlingar enligt LOU, av olika omfattning och komplexitet, samt
  • kan uttrycka dig mycket väl på svenska, både skriftligt och muntligt.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av kravställning gällande hållbarhet,
  • erfarenhet av kravställning enligt dataskyddsförordningen (GDPR), samt
  • erfarenhet av upphandlingsverktyg (vi använder e-Avrop).

Egenskaper

Du har en mycket god kommunikativ förmåga och är skicklig på att ta till dig såväl muntlig som skriftlig information från olika personer i olika typer av kanaler och mötesformer, exempelvis genom att leda workshops. Du arbetar bra med komplexa frågor och problemlösning. Genom att bjuda in till en öppen dialog säkerställer du att olika förutsättningar och behov fångas och omsätts till konkreta krav. Arbetet kräver en god skriftlig förmåga och förmåga att kunna formulera sig målgruppsanpassat.

Du är initiativtagande, kvalitetsorienterad och strukturerad. Du trivs med att variera mellan enskilt arbete och arbete i grupp. För oss är det viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt som främjar samarbete, goda resultat och trivsel i gruppen.

Vi lägger särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare, på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad vid något av Pensionsmyndighetens åtta kontor; Luleå, Halmstad, Karlstad, Söderhamn, Gävle, Växjö, Visby eller Stockholm. Nuvarande medarbetare och enhetschef för inköpsfunktionen sitter på stockholmskontoret vid Hornstull, där 600 av myndighetens medarbetare arbetar. Om du söker placering på annan ort än Stockholm kommer tjänsten att innebära resor till Stockholm, cirka en gång i månaden. Pensionsmyndigheten tillämpar hybridarbete och det finns möjlighet till distansarbete 2-3 arbetsdagar i veckan, enligt överenskommelse.

Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal, registerkontroll och särskild personutredning görs då för slutkandidaten. För vissa tjänster ställs krav på svenskt medborgarskap.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta:
enhetschef Anna Drougge, 072-210 25 14

Välkommen med din ansökan snarast dock senast den 29 maj 2023.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer PSL 2023-78
Facklig företrädare
  • Ann-Christine Jonsson, ST, 010-4542854
  • Linda Modin, Saco-s, 010-4543336
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb